Ge det en 30 år!

20120520-171725.jpg

Jag var på en riktigt cool utställning idag. Det var Mats Bäcker som öppnade på Fotografins rum i Malmö. Mats har plåtat många musiker och artister på 60 och 70-talet och bilderna som visas är av världsklass tycker jag. Det hela var väldigt fint arrangerat med Per Sinding-Larsen som både delgav sina minnen från tiden och intervjuade Mats om bilder och artister. Väldigt föredömligt nöjde de sig inte bara med att stå stilla och mässa, utan vi förflyttade oss under en timmes tid runt i utställningen. Vi fick oss till livs både allmänn info och specifik info om hur Mats tagit bilderna och Pers funderingar och minnen. En del av de avporträtterade musikerna var faktiskt på plats. David Bowie, Lou Reed och Elvis Costello hade inte infunnit sig, men väl Pedalens Pågar, Kal P Dals kompband samt en del andra som avbildades på bilderna.

Det var faktiskt inte föränn efter ett tag som jag förstod att alla bilderna var analoga kopior, det vill säga riktigt mörkrumsarbete och inte kört i någon skrivare. Mycket imponerande, speciellt med de stora formaten. Pratade med Mats efteråt och det var förvisso inte han själv som gjort mörkrumsjobbet, men oavsett den som gjort det, så var det riktigt kul att se ett sådant fint hantverk.

Träffade på lite vänner i form av Rock Ola, Christer med flera och alla var ense att det här var en riktigt, riktigt bra utställning. så, grattis Malmö, du har gjort det igen!

Bilden då? Det är givetvis Mats Bäcker som står tilll höger men gitarristen är Henrik Venant, samma kille som syns på bilden från 1982 på väggen. På något sätt tycker jag kompositionen blir intressant med ett tidspann på 30 år.

Då kan man ju som deltagare i det här med att plåta artister, fundera på ifall även mina bilder idag blir lika intressanta i framtiden? Ok, jag får väl ge det en 30 år då!

Föresten, gå för tusan och se den här utställningen!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s