Out of sight out of mind

20120508-085933.jpg

Den här typen av bilder ser man ibland ifrån länder som drabbas av strejk och där infrastruktur och samhällstjänster brakat samman. Tyvärr är bilden tagen på närmare håll än så, närmare bestämt på Torupsgatan i Malmö måndagen den 7 maj 2012. Detta sopberg har byggts på under någon vecka och felet att det ser ut som det gör kan knappast klandras renhållningsarbetrna, utan människorna som fortsätter att kasta skräpet bredvid containrarna.

Det här är nog tyvärr någon slags symtom på hur människor behandlar varandra i det samhälle de bor i! Hur tänker de som kastar soporna bredvid containrarna? Är det ungefär som så att jag sätter skräpet här så blir jag av med det och så kan någon annan ta hand om det, eller tänker man inte alls?

Det är i mitt tycke en mycket tråkig utveckling i dagen Malmö och detta gäller förmodligen även på andra håll i Sverige. Jag har till exempel sett, där bilförare vid rödljus, öppnar sin bildörr, sätter ner en tom läskflaska av glas på vägbanan och kör vidare. Väldigt märkligt beteende!

Attityden minner mig faktiskt om en tidigare granne i vår bostadsrättsförening, han har flyttat nu, som då sopnedkastet i trappan blivit fullt, klagade till styrelsen med följande mening: – ”Det var stopp i soppnedkastet på första våningen där jag bor, så jag fick gå upp på andra våningen och kasta soporna!” Hur tänkte den killen egentligen?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s