Space Center Houston

20120403-200240.jpg

Det här motorpaketet sitter på den 111 meter långa Saturn V raketen som användes i Apolloprogrammet för att transportera upp rymdskytteln ”Space Shuttle”. Space Shuttleprogrammet pågick mellan 1981 till 2011.
Saturn V består av tre raketsteg där detta med sina fem motorer benämns S-IC och är 42 meter långt. Under uppskjutning är de igång 168 sekunder.

Det är imponerande ingenjörskonst från många nationer som varit involverade i det totala rymdprogrammet. Det här raketsteget är det Boeing som tillverat.

Det här plus mycket kan man se på Space Center Houston. Bland annat fick man in person, möjlighet att pilla på en äkta månsten! Fast, hur ska man kolla? Får väl lita på att Nasa inte bluffar om det.

Så, sammantaget, väl spenderade timmar. Lärorikt och spektakulärt!

Annonser

2 thoughts on “Space Center Houston

  1. Har också pillat på den där månstenen när jag var där för några år sedan. Mycket intressant plats att besöka och jag skulle med lätthet kunna ha tillbringat mer tid än de timmar jag var där.

    Nästan overklig känsla att stå där på läktaren till Mission Control och veta att det var härifrån de guidade astronauterna ner på månen!

    • Ja, det är verkligen en historisk plats. Fint exponerat är det också. Sitter just nu på Wenndy’s på väg till Vodoo-land (New Orleans). Stor skillnad mot senast jag reste runt i USA. Nu finns det WiFi på många ställen, så man kan kolla post och Skyperinga då man pausar. Då jag reste runt i Arizona och California förra gången, visste ingen riktigt var jag var. På gott och ont det här med teknik. Får se hur NO blir. Stay tuned!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s