Mat

20120402-004335.jpg

Mycket handlar om mat i det här stora landet. Det är knappast heller små portioner vi pratar om. Det finns ju som alla som varit här vet, ett gigantiskt utbud inom food and dairy-området. Mycket är fantastiskt gott och uppfinningsrikedomen över hur man kan förädla matvarorna är stor. För en stund sedan såg jag på TV här, en serie, där en kille reser runt och äter sig igenom restauranger och serveringsställen med sina unika rätter. Exempelvis var det ett ställe som serverade sin famous 12 äggs omelett. Till en person!

TV-killen käkade i kvällens program världens starkaste chillirätt. Rekordet var fem portioner och det försökte han slå! Han klarade ”bara” fem och slog inte rekordet. Han såg inte ut att må bra! En annan restauran hade sin ”heart attac special, vet inte riktigt vad det var, men jag ska inte laga till dem hemma i alla fall.

Så, här finns som sagt mycket som är bra, men en del som jag tycker att vi i gamla Sweden är lite bättre på.

Vad vi definitivt borde ta efter är människornas vänlighet. Man säger ursäkta om man står i vägen, man ler till okända, man är intresserad och vill gärna prata med någon man står bredvid i en kö till exempel. Man tar tillvara och får ut något positivt i mötet mellan människor. Amerikanarna är som säkert alla som varit här känner till, oftast enormt trevliga människor. Där har vi svenskar och Europeer verkligen mycket att lära!

Dagens bild från vår fyra personers lunch med gigantiska portioner i hinkar och mycket emballage. Sedan är ju ändå en annan positiv sida av myntet att det är kutym att ta hem det man inte äter upp, så på så sätt kastas mindre mängd mat.

Enjoy your meal!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s