Backbeat

20120318-001801.jpg

Damen på bilden heter Astrid. Jag träffade henne en kväll i Hamburg. Hon har jobbat som fotograf och jag kände till henne och hennes bilder sedan tidigare. Det var Astrid som tog de första bandbilderna av Beatles i Hamburg i början av 60-talet.

Astrid hade en seriös relation och levde i Hamburg med Stuart Sutcliffe, basist och en av original-Beatlarna. Stuart dog i Hamburg 1962.

Det gjordes en film för ett antal år sedan om Beatles tid i Hamburg och där har Astrid en av huvudrollerna. Filmen handlar mycket om henne. Det var föresten hon som stylade fram Beatles frisyrer. Jag träffade henne hos en annan intressant person, nämligen Gibson Kemp på hans ägandes krog i Hamburg. Gibson ersatte Ringo Star i Liverpoolbandet Rory Storm and The Hurricanes då Ringo ersatte Pete Best som trummis i Beatles. Gibson och Astrid har varit gifta och om man tar sig till Gibson’s krog/bar, så hänger Astrid’s bilder på väggarna där. Det är värt ett besök.

Astrid heter Kirchherr i efternamn och vill ni se filmen Backbeat som den heter, eller veta mer om den, så går den att hitta på IMDB.com

Länk till info om filmen: Backbeat

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s