Om de bilder man aldrig tog

20141220-185158.jpg

Tänk om man verkligen hade plåtat vid de tillfällen som gavs på 60 och 70-talet!
Inte meningen att bli alltför nostalgisk, men jag tänker själv t.ex. på de band och musiker som gästade Malmö på den tiden. Stones, Jimmy Hendrix, BB King, John Mayall med flera. Det var ingen konst att dra med sig en kamera heller. Det här med ackreditering och att en del artister är så paniskt rädda att inte ha kontroll på bilder av dem, existerade knappt så som det gör nu. Det finns bra undantag idag förvisso.

Jag var inte någon frekvent besökare på nu legendariska Klubb Bongo i Malmö, men en gång hade jag kameran med dit och plåtade John Mayall and his Bluesbreaker´s där. Med i bandet fanns även en ung Mick Taylor som sedemera skulle ersätta Brian Jones i Rolling Stones under en tid innan han hoppade av. Bilden ovan tog jag vid tillfället den 17 mars 1968 på Klubb Bongo. Tror till och med att jag använde blixt! Helt otänkbart idag!

Nog tusan retar man sig på att man inte var där och på andra ställen då det begav sig och fick dessa fantastiska bilder som skulle vara guld värt idag. Jag har pratat med andra fotografer om samma sak. Janne som plåtade alla celebriteterna i London på 60 och 70-talet, retar sig också på bilderna han aldrig tog, eller där negativen slarvades bort.

Men det är väl som med mycket annat, hade det funnits för mycket av varan, så hade det antagligen haft mindre intresse. Sentensen av det hela är väl föga överraskande att man istället ska vara glad för de bilder man ändå tar och tagit!

Annonser

One thought on “Om de bilder man aldrig tog

  1. Notera Keef Hartleys namn som slår John Mayall i typsnittsstorlek. Keef Hartley som senare bildar eget band och spelar på Woodstock och som även innan detta ersatt Ringo Star i Hurricanes. Så många kändisar på en gång. Man önskar att man hade fått vara med. Men det är som med mycket annat man vet sällan när det inträffar att det är något speciellt. Önskar dock att jag hade haft kamera och sinnesnärvaro när jag såg Jalle Lorensson, Peps Persson och Louise Hoffsten lira munspel tillsamman ackompanjerade av övriga Wilmer X och Eldkvarn m.fl. -88 eller -89.

    Men inte läge att grubla över det utan söka nya möjligheter och ögonblick i världen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s